Böcker

Roman Gymnasium X

Roman

Ny Roman!

Fiction / Non-Fiction

Sökandet efter det förgångna, Dar justuju-yi-guzashtah (2022) är Faramarz Moazzami´s andra publicerade roman på persiska. Det är en historisk roman om den iranska historia under de senaste hundra åren, från den iranska konstitutionella revolutionen år 1905 till vår tid, efter den islamiska revolutionen. Romanen följer en familjs livsöde under
den tiden samtidigt som utvecklingen i landet.

Roman Gymnasium X

Prosa

Ur Balans

Poesi

Ur Balans, Promenad genom det förbjudna, Tankar från andra sidan och Perspektiv är fyra diktsamlingar som beskriver kärleken, naturen, tingen och världen på olika sätt.

Roman Gymnasium X

Prosa

Fem diktsamlingar

Poesi

Diktsamlingar: Vårtid, Historia, Namnlöse, Covid 19
och Fri, innehåller dikter som beskriver vår tid, både
de sköna och de smärtsamma stunderna. Dikterna
handlar om både ur ett samhälls- och individuellt
perspektiv.

Roman Gymnasium X

Roman

Marias Resa

Fiction

När Karin bröt sin vänskap med Maria började Maria sin långa resa genom livet. En resa med synliga och osynliga kännetecken. En resa till olika världsdelar för att hitta sig själv och hitta kärleken. Ett äventyr med kärlek och sorg.

Romanen finns i Bok och e-bok hos Adlibris, Bokus och flera andra nätbokhandel samt på Akademibokhandeln.

Roman Gymnasium X

Roman

Labyrintens Upplösning

Fiction

En fortsättning på romanen Labyrint från år 2002. Mordet på jouralisten Erik i ett sprängsattentat stoppar tillfälligt utredningen av en direktörs död. Den utreds istället av polisen och resulterar i en härva av både ekonomiska- och narkotika brott i internationell skala.

Romanen finns i Bok och e-bok hos Adlibris, Bokus och andra nätbokhandel samt på Akademibokhandeln.

Roman Gymnasium X

Roman

Gymnasium X

Non-Fiction

Gymnasiet X beskriver en lärares resa inom den svenska skolan. Det är både en beskrivning av lärarens arbetsliv men också skolans utveckling under tiden. En skola som har genomgått mycket under en kort tid! Boken består även av romanen Barnet.

Omslag av romanen Barnet av Faramarz Moazzami

Roman

Barnet

Fiction

Barnet är en kärleksroman om en man och en kvinna. De träffas och försöker anpassa sig till ett samhälle som är i förändring. Kärleken emellan de överskuggas av allt runt omkring dem och bidrar till en kärlek som nästan är omöjlig. Boken består även av romanen Gymnasium X.

Omslag av romanen Kärlekens Metamorfos och i Kärlekens Trädgård

Roman

Kärlekens metamorfos & I kärlekens trädgård

Non-Fiction

Kärlekens metamorfos och I kärlekens trädgård är en samling av kärleksdikter skrivna under 17 år. Flera av dessa har lästs upp vid tillfällen på olika poesiträffar i Stockholm. Dikterna har kopplingar till både klassiska persiska kärleksdikter av bland annat poeter såsom Forough Farrokhzad och Feridone Moskiri samt till nordiska kärleksdikter med poeter som Karin Boje och Edith Södergran.

Omslag av romanen Kärlekens Metamorfos och i Kärlekens Trädgård

Roman

Khurramshar

Non-Fiction

Iran-Irak kriget var en av 1900-talets längsta konflikter, som varade i åtta år. Kriget krävde stora förluster i liv och ekonomiska skador, nästan en halv miljon människor tros ha dött i kriget och många fler skadades. Den här romanen har två teman: dels en del beskrivningar av vissa slag under drabbningarna om Khorramshahr och dels två pars öde som påverkas av kriget.

Omslag av romanen Den Döde Pusjkin av Faramarz Moazzami

Roman

Den Döde Pusjkin

Fiction

När Pusjkin kom tillbaka till nuet, till den nya Ryssland, märkte han att mycket var annorlunda men ändå sig likt. Hans resa blev en resa i tid och rum, en överraskande resa genom Ryssland.

Omslag av romanen Terroristen

Roman

Terroristen

Fiction

Vem var terroristen? Terroristen är en roman om människor i olika länder. Om de oskyldiga och de skyldiga. De skyldiga till motstånd. Det är en roman om olika människoöden i dagens globaliserade värld.

Omslag av romanen Sökandet av Faramarz Moazzami

Roman

Sökandet

Science Fiction

Romanen ”Sökandet” handlar om en grupp internationella astronauter som deltar i ett amerikanskt projekt. Målet är att med hjälp av den senaste tekniken utforska rymden. Varje gång de tror att de hade hittat vad de sökte och att de hade lyckats händer något oväntat. De ville leva i nuet och i framtiden samtidigt som de lever kvar i sina minnen om jorden och sina liv. 

Omslag av Romanen Labyrint av Faramarz Moazzami

DebutRoman

Labyrint

Fiction

Romanen ”Labyrint” är en deckare i svensk miljö. Den är en blandning av fakta och fiktion.

Köp din bok här idag: